Pärlans konfektyr
Kolan hade sin egentliga guldålder på 30-talet, då tuggades det kolor i vart och vartannat hörn. Men med tiden blev riktiga gräddkolor alltmer sällsynta, något som främst kokades hemma kring jul. Synd, på något så vansinnigt gott, tyckte Pärlans konfektyr och bestämde sig för att ta tag i saken!
Med bara veckor kvar till julen 2010 slogs dörrarna till deras första butik och kök upp, då på Östermalm i Stockholm. De kokade kola i små koppargrytor, skar och slog in för hand i egenstämplat papper.
Deras utgångspunkt är alltid med den klassiska kolan i fokus, den tidlösa kombon av grädde, smör och socker är svår att slå. Idag leker de med smaker, texturer och former för att kunna ge er nya upplevelser. Med ett öga för detaljer och kärlek till hantverket flirtar de med 40-talets flärdfullhet och elegans när de nu skapar nya, egna klassiker. Deras produkter kommer med ett löfte om att utsidan ska vara precis lika smakfull som insidan. Idag finns Pärlan både här och var och nu finns de hos oss!