FRAKT - endast 49 kr          

Tips på doppresenter!

Förr i tiden var det speciella gåvor som gavs vid dop. Traditionellt gav man en sked i silver eller nysilver. Anledningen till just detta var att det skulle ge  barnet en bra start i livet både ekonomiskt och materiellt. Vilket såklart var en fin tanke men idag har vi lämnat det tankesättet bakom oss och nu finns det betydligt fler valmöjligheter till dopgåvor.  

Så vad kan man då ge vid dop? Jag har några tips som kanske kan hjälpa er. 😊 

Börja med att fundera om ni vill ge något personligt till barnet eller om ni vill ge något som passar till barnrummet?

Vill ni ge något personligt föreslår jag fina och mjuka filtar, detta då man i princip inte kan ha för många filtar när barnet är liten. 😊 En snuttefilt eller babyfilt brukar även vara en stor tröst för barnet. Satsa gärna på en filt som är i storleken 75x100 cm då passar de bra både i barnsängen och barnvagnen. Sedan kan man gärna komplettera med lite mindre filtar som kan funka både som gosefiltar eller vara bra att ha vid amning. Det finns såklart flera olika varianter av gosefiltar som skulle bli en jättefin gåva. Förrutom de lite mer traditionella filtarna finns det nu fina snuttefiltar där en söt litet gosedjur är fastsydd i ena hörnet. Då kan barnet gosa med både filten och mjukdjuret. ❤

 

Skallror är alltid härliga, både att skaka och kanske även att smaka lite på. 😊 De finns i flera olika utförande men ett tips är att köpa både snuttefilt och skallra i samma serie, så blir det ett fint presentset. 

En fin musikmobil brukar även vara populära. Perfekt att ha vid skötbordet. Kommer att göra blöjbytet lättare om bebisen har något att både titta och lyssna på. 

 

Fina och praktiska bitringar blir både roliga och sköna att bita i när tänderna börjar att dyka upp. Här skulle jag satsa på en bitring som har naturgummi då den är både miljövänlig och biologisk nedbrytbar. Se även till att den är lätt för en bebishand att greppa tag i. Exempel på sådana ser ni nedan. 

 

När det kommer till barnrummet tycker jag att fina posters från Mrs Mighetto är utmärkta dopgåver. De är otroligt vackra och de strösslar verkligen magi i barnrummet. De finns i flera olika varianter och storlekar. 

 

 

Vackra speldosor blir både en fin dopgåva och en fin detalj i barnrummet. Barnet kommer säkerligen att tycka att den är spännande att titta på då den rör sig och kanske kan barnet somna till musiken? Man kan ju hoppas... 😉

När vi ändå är inne på sömn har vi även fina nattlampor. Nattlampan ser ut som en snöglob och skiftar vackert och rofyllt i färg samtidigt som det automatiskt virvlar glitter om den söta figuren. Den stängs av automatiskt efter ca. 45 min.  Lampan kommer i en vacker presentask och den är en storsäljare just när det kommer till dopgåvor. Finns i flera olika varianter.

Något som barn, stora som små, inte kan få för mycket av är gosedjur, mjukisar. 😍 En annorlunda och riktigt mjuk mjukis blir både fin i barnrummet och kommer säkerligen att bli en myskompis när barnet blir lite äldre. Vi vill gärna tipsa om de fina gosedjuren från Jellycat. Jellycat etablerades i London 1999 och är ett av världens ledande leksakstillverkare av lyxiga mjukdjur. Jellycat strävar ständigt efter att använda de mest intressanta och särpräglade materialen för att ta fram sina humoristiska, trendiga och fantastiskt mjuka gosedjur. De är en stor succé och vi har även vuxna kunder som suckar drömskt när de håller i en mjukis från Jellycat. 😊

 

 

Sedan passar såklart även fina barnböcker, klassiska leksaker från Brio eller barnkläder som dopgåva. Det är bara fantasin som sätter gränser! 😉

Jag hoppas att ni har fått lite inspiration på vad ni kan ge eller vad ni kan önska er till erat barns kommande dop. Vill ni ha mer hjälp, besök vår butik så hjälper vi dig gärna!

Ha det gott!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen