FRAKT - endast 49 kr          

Följ med Erika när hon stylar ett sovrum

Vill du ha inspiration hur du inreder ett harmoniskt och ljust sovrum. Eller kanske bara drömma dig bort? Då har du kommit rätt! Jag tänkte i det här inlägget visa hur jag har inrett ett sovurm där kunden ville få fram en harmonisk, ombonad och ljus känsla. 

Jag läser nämligen just nu till certifierad Inredare och detta var en av mina hemuppgifter. :) Så här såg sovrummet ut före: 

 

   

           

 

En fin tapet och en härlig golvmatta ger det här sovrummet goda förutsättningar. Kunden ville dock gärna ha mjukare färger och att det skulle kännas mer ombonat. Det jag började med att göra var att flytta sängen vilket ger ett bättre flöde i rummet. 

Här ser ni efter: 

 

 

Som ni ser har jag bytt ut sängborden, sängtextilier och ställt en bänk vid fotändan. I ett sovrum tycker jag att man ska satsa på mycket textilier för att mjuka upp rummet. Gärna flera filtar, kuddar, gardiner eller kanske att ett klädesplagg hänger framme. Vilket jag valde att göra i detta fall. Jag bytte ut det gråa, lite tunga, överkastet mot ett lättare överkast/filt i linne och i färgen ljusgrå/vit. Jag valde även att enbart ha överkastet på halva sängen då jag tycker att även det ger en mjukare och mer inbjuden känsla. Ha gärna olika storlekar, material och färger på kuddarna i sängen. Gardinerna bytte jag ut till enkla vita och de är även lite härligt skira. På väggen har jag satt upp en kroklist av trä. På krokarna hänger en somrig klänning och andra små dekorationer. 

 

 

 

Ett annat tips är att inreda på olika nivåer, just för att få en balans i rummet. Här har jag satt upp en mobil i ena hörnet som rör sig sakta i rummet. En ljuvlig sak som är skön att vila ögonen på.      

 

 

Något som är bra att tänka på är att ta in olika typer av material i ett rum och här valde jag att även ta in naturmaterial både i form av bänken, kroklisten, torkade blommor och mobilen som hänger taket är gjord av trä. Jag tycker att det harmoniserar perfekt med det övriga i sovrummet och förankrar/ger en tyngd i möbleringen.

Bänken vid fotändan blir till ett fint stileben och blickfrång. Den kan självklart ha en mer praktisk funktion genom att man kan sitta på den vid behov. 

 

 

Kunden blev nöjd och glad och det betyder ju allt. :) Hoppas att ni har fått ett och annat tips som ni kan använda i erat sovrum. Det behövs i regel inte så mycket för att förändra ett rum, det är de små detaljerna som gör skillnad. 

Håll gärna en tumme för i veckan ska jag lämna in de sista hemuppgifterna och sedan väntar examinationsuppgiften. 

Ha det gott!

 

Vill du följa oss även i våra andra kanaler? Då hittar du oss på Instagram under @burvalls och på vår hemsida burvalls.se

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen